KPNQwest voorziet sterke omzetstijging

KPNQwest heeft minder slecht gepresteerd dan aanvankelijk werd verwacht. De exploitant van een datanetwerk op Europese schaal, zag zijn verlies over het eerste kwartaal weliswaar oplopen naar 46,4 miljoen euro, maar analisten hadden een nog groter verlies verwacht.

De op het eerste gezicht tegenvallende cijfers van KPNQwest zijn voor een groot deel te wijten aan de enorme investeringen die dejoint venture van KPN doet in de uitbouw van zijn glasvezelnetwerken.
Tegenover het nettoverlies stond een sterk gestegen omzet. Deze nam vergeleken met dezelfde periode vorig jaar toe met meer dan honderd procent naar 162,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg op zijn beurt van minus 31,9 miljoen naar minus 20,9 miljoen euro. KPNQwest-topman noemt de vraag naar de diensten van zijn concern overweldigend. Daarnaast vist KPNQwest klanten weg bij concurrenten als Viatel en PSINet. Het laatste bedrijf staat zoals bekend op de rand van een faillissement.
KPNQwest toont zich optimistisch over het komende jaar. De netwerkproducent rekent op een forse stijging van de omzet naar 780 miljoen euro. Tegelijkertijd rekent KPNQwest erop dat de winst voor rente, belasting en afschrijving aan het einde van het jaar voor het eerst positief uitvalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.