Logitech presenteert goede cijfers

Logitech heeft over het afgelopen kwartaal opnieuw aansprekende resultaten laten zien. De omzet steeg met 12 procent naar 197,4 miljoen dollar, vergeleken met 175,9 miljoen dollar over het voorgaande kwartaal.

De nettowinst bedroeg 14,2 miljoen dollar (een winst van 3,01 dollar per aandeel), 51 procent meer dan over het hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
Over het fiscale boekjaar steeg de omzet van Logitech met 24 procent naar 761,4 miljoen dollar vergeleken met het voorgaande fiscale jaar. De nettowinst bedroeg 48,4 miljoen dollar, exclusief de eenmalige kosten van 3,3 miljoen dollar die nodig waren voor de interne onderzoek en ontwikkelingsactiviteiten als gevolg van de overname van Labtec. Daarmee scoort Logitech 61 procent hoger dan over dezelfde periode vorig jaar.
Logitech heeft een optimistische kijk op de toekomst. Het bedrijf verwacht een toename van de verkoop van zijn producten over het fiscale jaar 2002 van 25 procent. De operationele winst zal naar verwachting stijgen met 40 tot 45 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.