Lucent verliest meer dan verwacht

Lucent heeft een groter verlies geleden dan het zelf had verwacht: 3,4 miljard dollar tegen een winst van 509 miljoen dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Lucent maakte in januari al bekend 10 duizend banen te schrappen na een rampzalig verlopen kwartaal. Het concern heeft het afgelopen jaar met zijn belangrijkste activiteit, de fabricage van telecomnetwerken, steeds meer marktaandeel verloren aan concurrenten als Nortel en Ericsson. Uiteindelijk mikt Lucent op een jaarlijkse kostenbesparing van 2 miljard dollar. Inmiddels zijn al tweeduizend van de 106.500 arbeidsplaatsen verdwenen. In juni moet de operatie zijn voltooid.
Niet alleen Lucent, maar ook de concurenten Nortel, JDS Uniphase en Ericsson hebben het moeilijk door een afnemende vraag. Nortel en JDS profiteerden vorig jaar nog flink van de opkomst van breedband-glasvezelneterken, maar inmiddels loopt de vraag ook daarnaar terug.
De problemen van Lucent zijn echter het grootst. Twee jaar geleden was Lucent nog marktleider, maar inmiddels is het bedrijf als 's wereld grootste fabrikant van telecomapparatuur voorbijgestreefd door Nortel, Ericsson en Nokia.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-25T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.