Amazon scoort beter dan verwacht

Amazon heeft over het afgelopen kwartaal betere resultaten laten zien dan verwacht. De online boekverkoper noteerde een nettoverlies per aandeel (voor buitengewone lasten) van 21 dollarcent, terwijl analisten van First Call/Thomson Financial hadden gerekend op een verlies van 24 dollarcent per aandeel.

Over dezelfde periode vorig jaar moest Amazon nog een verlies van 35 dollarcent per aandeel incasseren. Het pro-forma bedrijfsresultaat over het afgelopen kwartaal bedroeg al met al 49 miljoen dollar, tegenover 99 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
Amazon dankt zijn betere resultaten met name aan de scherpere contracten die het heeft weten te sluiten met de leveranciers. Daardoor is de bruto-marge flink gestegen en nam de omzet toe met 22 procent naar 700 miljoen dollar, ondanks slechts een geringe stijging van de verkopen. Vorig jaar noteerde Amazon rond dezelfde tijd nog een omzet van 547 miljoen dollar.
Voor het tweede kwartaal rekent Amazon ongeveer op eenzelfde omzet als het afgelopen kwartaal: tussen de 650 en 700 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.