Lexmark boekt record in eerste kwartaal

Printerfabrikant Lexmark heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een recordomzet behaald van op een haar na een miljard dollar: 999 miljoen dollar.

Hoewel de omzet daarmee bijna 120 miljoen dollar hoger lag dan een jaar eerder, liep de winst onder druk van de scherpe concurrentie terug van 120 miljoen dollar tot 118 miljoen dollar.
Lexmark presenteerde het afgelopen kwartaal een aantal nieuwe, door de pers goed ontvangen printers. "Wij zijn erg blij dat we over het eerste kwartaal solide financiële resultaten bekend kunnen maken die overeenkomen met onze verwachtingen," aldus Hans Horn, directeur Lexmark Nederland. "Het groeiende marktaandeel resulteert in een sterke en terugkerende omzetgroei van de verbruiksmaterialen (zoals cartridges)."
Lexmark had wel last van de valutakoersen, omdat die worden uitgedrukt in harde dollars. Was de euro op peil gebleven ten opzichte van de dollar, dan was de omzet ruim boven de miljard dollar uitgekomen.
Lexmark is optmistisch over de rest van het jaar. "We hebben een sterk toegenomen vraag van de consument gezien naar zowel onze laser- als inkjetprinters. Dit sterkt ons in onze verwachtingen voor het tweede kwartaal", aldus Horn. "We verwachten ook in het tweede kwartaal een omzetgroei van 10 tot 15 procent. Vorig jaar behaalde het Amerikaanse bedrijf een omzet van 3,8 miljard dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.