Uitstekend vierde kwartaal voor Symantec

Symantec heeft in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2001 voor de tiende opeenvolgende keer een recordomzet behaald.

Een hoge omzet op zowel de zakelijke markt als de internationale markt droeg bij aan de netto-winst van 250,6 miljoen dollar, 15 procent meer dan het vierde kwartaal een jaar eerder.
De winst over het fiscale jaar 2001, dat op 30 maart eindigde, komt uit op 944,2 miljoen dollar, 14 procent meer dan een jaar eerder. Symantec zag vooral de zakelijke markt sterk stijgen, met 35 procent. Het bedrijf boekt nu 65 procent van de omzet in de zakelijke markt. Ook steeg de omzet buiten de thuismarkt in de VS sterk, met ruim een kwart tot 45 procent van de totale omzet.
Symantec is internationaal marktleider op het gebied van internetbeveiligingstechnologie en levert aan bedrijven en consumenten een brede reeks software-oplossingen op het gebied van content- en netwerkbeveiliging. Bij consumenten zijn vooral Norton Utilities en de virusscanner bekend.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino in Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 37 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.