Nederlandse Cap volledig in Franse handen

Het Franse automatiseringsconcern Cap Gemini heeft zo goed als alle aandelen van zijn Nederlandse dochter weten te verwerven.

De Fransen hebben 68 euro per aandeel op tafel gelegd. Dat is 26 procent minder dan Cap Gemini afgelopen vrijdag nog op de beurs noteerde. Zakenman Joop van Oosterom houdt aan de deal een bedrag van 361 miljoen gulden over voor zijn pakket van 2,4 miljoen aandelen.
Cap Gemini heeft lange tijd vergeefse pogingen gedaan om de Nederlandse tak over te nemen. In juli 1999 wilden de Fransen hun aandeel van 56 procent al opkrikken naar honderd procent, maar Van Oosterom stak daar een stokje voor, omdat hij het toenmalige bod van 62,2 euro per aandeel te laag vond. Hij bleef dan ook vasthouden aan zijn belang van 5,6 procent.
Nu het Franse Cap Gemini zijn Nederlandse dochter vrijwel geheel in handen heeft, start het een procedure om de beursnotering van de NV in Amsterdam te beëindigen. Onduidelijk is nog of Cap Gemini SA aan de Amsterdamse beurs blijft genoteerd. Wel is duidelijk dat de resterende aandeelhouders van Cap Gemini NV gedwongen wordt hun stukken te verkopen.
Cap Gemini staat te boek als de grootste automatiseerder van Europa. Vorig jaar werd een omzet geboekt van 19 miljard gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.