KPN houdt vast aan geplande omzet en winst

KPN heeft tijdens zijn aandeelhoudersvergadering verklaard vast te houden aan zijn winst- en omzetdoelstellingen voor dit jaar.

De omzet stijgt volgens het telecommunicatieconcern met 10 tot 15 procent en het operationele resultaat neemt toe met ongeveer 5 procent. KPN denkt dat de omzet over het eerste kwartaal met 20 procent zal stijgen. Deze omzetstijging is volgens het concern met name te danken aan mobiele dochter KPN Mobile. De operationele winst zal echter naar verwachting enigszins terugvallen als gevolg van prijsverlagingen van de vaste telefonie.
KPN heeft nog steeds te kampen met een enorme schuldenlast als gevolg van onder andere de aankoop van Umts-frequenties. De schuld bedraagt inmiddels 21,9 miljard euro. Om de nood te lenigen zal KPN gaandeweg steeds meer niet-kernactiviteiten afstoten.
KPN's mobiele Duitse dochter E-Plus heeft in maart aanzienlijk minder nieuwe abonnees aangetrokken dan in de twee maanden ervoor, maar volgens topman Smits gaat het hier om een tijdelijke daling. Over het gehele afgelopen jaar had E-Plus een marktaandeel van ongeveer 14 procent. E-Plus is daarmee de op twee na grootste mobiele aanbieder in Duitsland.
Overigens heeft KPN aangekondigd de gratis voicemail-dienst af te schaffen. De dienst werd in 1997 geïntroduceerd, maar blijkt bijna vier jaar later niet kostendekkend te zijn. KPN gaat nu een dubbeltje al starttarief in rekening brengen voor het afluisteren van berichten. Vervolgens wordt 2 cent per minuut in rekening gebracht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.