Ring onderhandelt over buitenlandse overname

Softwarebedrijf Ring! is op dit moment in onderhandeling met een buitenlands bedrijf over een mogelijke overname.

Dat heeft ceo Herman Hovestad bevestigd in Het Financieele Dagblad. Ring! maakte gisteren de cijfers bekend over het afgelopen jaar en de eerste maanden van dit jaar. De omzet steeg over 2000 met 57 procent naar 5,3 miljoen euro. Het verlies, voor belastingen en buitengewone posten, bedroeg 9,6 miljoen euro. Dat is minder dan over 1999 toen Ring! een verlies moest incasseren van 12,4 miljoen euro.
De resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar waren minder rooskleurig. De omzet bedroeg 0,9 miljoen euro en de kosten stegen naar 2,8 miljoen euro. Daardoor komt het verlies uit op 1,9 miljoen euro. Door deze verliezen, die volgens Ring! onder meer te wijten zijn aan reorganisaties, kwam het eigen vermogen uit op minus 4,4 miljoen euro. Ring! is vanwege dit resultaat op het strafbankje van de Amsterdamse beurs geplaatst.
Een overname door een geschikte kandidaat zou de onderneming niet slecht uitkomen. Hovestad wil nog niet exact aangeven met welk bedrijf Ring! in gesprek is. Wel heeft hij aangegeven dat het om een (buitenlandse) branchegenoot gaat.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.