Cisco draait voor het eerst verlies

De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur, Cisco, draaide in zijn derde financiële kwartaal voor het eerst in zijn bestaan verlies.

Het verlies komt met name op het conto te staan van een aantal eenmalige voorzieningen, waar het bedrijf geld voor uittrok. Zo steekt Cisco 1,2 miljard dollar in de in maart aangekondigde reorganisatie uit te voeren. In totaal 8500 medewerkers zijn op straat komen te staan. Ook schreef het bedrijf 2,2 miljar dollar aan onverkochte producten af.
"Zonder deze voorzieningen was het bedrijf niet in de rode cijfers beland", zegt Paul Straathof, marketing directeur Cisco Nederland. "De omzet in het derde financiële kwartaal daalde licht naar 4,7 miljar dollar ten op zichte van de 4,9 miljard dollar die het bedrijf in dezelfde periode vorig jaar omsloeg." Cisco schrijft het verslechterde resultaat toe aan de malaise in de Amerikaanse technologiesector die met name de service providers hard getroffen heeft. Gratis internetaanbieders staken hun activiteiten en ook vinden er steeds meer fusies in dit marktsegment plaats.
Het verlies komt uit op 2,69 miljard dollar ofwel 0,37 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar boekte het bedrijf nog een winst van 641 miljoen dollar en een winst van 8 dollarcent per aandeel. Tellen de eenmalige voorzieningen niet mee dan verdiende het bedrijf 3 dollarcent per aandeel. Dat is een dollarcent meer dan beursanalisten hadden verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.