HP kampt met terugval winstgevendheid

Hewlett Packard verkeert nog steeds in zwaar weer. De computerproducent rapporteerde een terugval van de winst over het tweede kwartaal met 66 procent.

Bovendien waarschuwt HP voor een terugval van de omzet over het huidige kwartaal met 5 procent als gevolg van de kwakkelende economie in de VS en de teruglopende vraag naar computers en printers in Amerika en Europa.
Toch wist HP net iets beter te scoren dan de dramatische prognoses die het eind april op de analisten losliet. De nettowinst kwam over het kwartaal uit op 319 miljoen dollar, ofwel 16 dollarcent per aandeel, tegenover 935 miljoen dollar, ofwel 45 dollarcent per aandeel, over dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 3,5 procent naar 11,6 miljard dollar, vergeleken met 12,03 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar.
De vooruitzichten voor HP blijven troebel. Het concern durft zich niet te wagen aan concrete voorspellingen, maar zeker is dat het bedrijf op korte termijn niet hoeft te rekenen op een spectaculair herstel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.