Managed hosting door True

Sterke winststijging Libertel Vodafone

 

De nettowinst van de mobiele telecomcombinatie Libertel Vodafone is over het gebroken boekjaar 2000/2001 gestegen naar 87 miljoen euro.

Dat is een toename van 20 procent. Ook de omzet is gestegen, met 28 procent naar 1,14 miljard euro. De winst per aandeel is uitgekomen op 28 eurocent, tegenover 23 eurocent over het boekjaar ervoor. Daarmee blijft Libertel Vodafone iets achter bij de verwachtingen van analisten. Zij hadden op 29 eurocent per aandeel gerekend.
Voor het komende jaar rekent de mobiele combinatie op een verdere toename van de winst en de omzet. Deze stijging zal dan vooral moeten worden gerealiseerd door een toenemende omzet per klant, onder meer door het aanbieden van nieuwe diensten. De procentuele groei van het aantal klanten zal zich namelijk geleidelijk aan gaan stabiliseren, omdat de Nederlandse markt voor mobiele telefonie, met een penetratiegraad van 71 procent, zo goed als verzadigd is.
De gemiddelde omzet per klant (de zogeheten 'Arpu') daalde over het afgelopen boekjaar van 408 naar 357 euro. Dit komt met name doordat het aantalpre-paid-klanten sterker toenam dan het aantal klanten met een vast abonnement. De laatstgenoemde categorie klanten leveren meer geld op.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139368). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×