Strafbankje op beurs dreigt voor UPC

Na kabelbedrijf Versatel dreigt ook voor kabelconcern UPC het strafbankje op de beurs. Het geld dreigt op te raken.

Het bedrijf heeft momenteel nog een miljard euro in kas, bij een netto verlies in het afgelopen kwartaal van 556 miljoen euro. Nog zo'n kwartaal en UPC is door zijn geld heen. Als dat langer duurt, wordt de notering van UPC aan de Euronext opgeschort.
Financieel topman Charles Bracken van UPC erkende gisteren dat het bedrijf mogelijk met een negatief eigen vermogen komt te zitten, maar zag dat niet als een groot probleem. "We zijn zeker niet het enige bedrijf in de wereld dat met een negatief eigen vermogen komt te zitten. Telecommers Vodafone en Orange hebben dat ook gehad".
De regels in Amsterdam noemde Bracken dan ook niet realistisch meer: "Amsterdam is zo'n beetje de laatste beurs in de wereld die nog deze regels hanteert. We zijn dan ook met hen in gesprek om de regels aan te passen." Euronext bevestigt de gesprekken, maar het gaat zeker nog tot het einde van het jaar voordat er iets zal gebeuren.
UPC wacht nog op een financiële injectie van een miljard euro van het moederbedrijf United Global Com (UGC). Dit bedrag komt alleen pas over zes maanden vrij, verwacht Bracken. UGC beschikt namelijk zelf nog niet over het geld om te investeren. UGC en Liberty zijn hierover nog aan het onderhandelen.
Bracken noemde de financiële prestaties van UPC in het eerste kwartaal "beter dan de doelstellingen". Het verlies liep terug naar ruim 60 miljoen euro tegen 131 miljoen euro een kwartaal eerder bij een omzet van 334 miljoen euro. Dat is negen procent meer dan het vorige kwartaal. Voor de komende vier tot vijf jaar wil UPC dit groeitempo consequent volhouden. Op jaarbasis rekent het kabelconcern op een omzetstijging van 35 tot 40 procent, aldus Bracken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.