NTT voorziet een scherpe winstdaling

NTT, de grootste telecomaanbieder in Japan voorziet voor het volgende fiscale jaar een winstdaling van 72 procent tot 1,04 miljard dollar.

De oorzaak van de voorziene winstdaling is volgens NTT een terugval van het aantal zakelijke vaste verbindingen en het uitblijven van winststijgingen van andere bedrijfsonderdelen. De mobiele tak DoCoMo blijft een van de belangrijkstecash cows van het bedrijf, dat binnenkort flink in het banenbestand zal snijden.
Recent meldde NTT DoCoMo een hogere winst dan verwacht: 7,5 miljard gulden (3,4 miljard euro). De stijging was voor een groot deel te danken aan de internetactiviteiten. Over het afgelopen jaar wijzen de cijfers op een winststijging van 45 procent. De resultaten zijn in lijn met de verwachtingen van analisten. Voor het komende jaar verwacht het bedrijf een zwakke groei, omdat het verzadigingspunt van het immens populaire I-mode bijna bereikt is. Nu is er een marktpenetratie van zestig procent. Over twee tot drie jaar moet dat op tachtig procent liggen. Volgens het bedrijf zal dat getal niet hoger komen te liggen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-21T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.