Managed hosting door True

Rode cijfers door economische vertraging

 

Seagull heeft over het afgelopen boekjaar een nettoverlies van 2,2 miljoen dollar geboekt, op een omzet van 39,3 miljoen dollar.

De omzet steeg met 6 procent vergeleken met het jaar ervoor, toen Seagull een omzet boekte van 37 miljoen dollar. Toch bleef de omzet over het afgelopen jaar achter bij de verwachtingen, waardoor de producent vane-business enabling software een verlies van 2,2 miljoen dollar moest incasseren, exclusief een bijzondere last van 1,1 miljoen dollar als gevolg van een octrooirechtelijk geschil.
Zonder deze bijzondere last rapporteerde de onderneming een nettoverlies per aandeel van 0,32 dollar vergeleken met een winst per aandeel van 0,47 dollar over het boekjaar 2000.
"Terwijl de kosten in overeenstemming waren met de budgetten, leidde de vertraging van de economie in het vierde kwartaal tot een stagnering in de it-uitgaven in onze voornaamste markten, resulterend in een omzetverlies in het vierde kwartaal en een verlies over het gehele jaar", aldus de als ceo voorgedragen Don Addington.
Addington wijst erop dat er voor Seagull in de toekomst nog vele kansen liggen. "Veel grote ondernemingen zijn pas begonnen om hun belangrijkste mainframe-applicaties geschikt te maken voor internet-toepassingen. Zo schat het it-onderzoeksbureau Giga Information Group bijvoorbeeld dat er meer dan 40 miljoen desktops zijn die in aanmerking komen voor de web-to-host oplossingen zoals Seagull die biedt. En web-to-host omvat slecht een onderdeel van onze business voor het komende jaar."
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139468). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×