Sterke groei aandeel HP in Nederland

Computerfabrikant Hewlett Packard maakt een forse groei door op de Nederlandse pc-markt. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van IDC.

HP doet het beduidend beter dan de totale pc-markt, die met 5,2 procent niet spectaculair is gegroeid in het eerste kwartaal van dit jaar. De verkoop van HP-desktops steeg met 91,4 procent, wardoor het marktaandeel van het bedrijf steeg tot 12,6 procent. Hiermee neemt HP de tweede plaats in op de ranglijst, achter Compaq. Wanneer alleen de zakelijke desktops in ogenschouw worden genomen neemt het concern met een marktaandeel van 13,1 procent de derde positie in. Ook op de consumentenmarkt staat HP met zijn Pavilion thuis-pc's op de derde positie.
In de markt voor notebooks groeide de verkoop van de HP Omnibooks in het eerste kwartaal met ruim 137 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor.
Wereldwijd is het bedrijf Compaq voor het eerst voorbijgestreefd op de markt voor thuis-pc's. Uit een internationaal onderzoek van IDC blijkt dat HP in het eerste kwartaal van dit jaar een aandeel heeft van 10,3 procent van de markt, terwijl Compaq het moet doen met 9,3 procent. Vorig jaar waren die percentages respectievelijk 11,3 en 11,9.
In de gecombineerde markt voor desktops (consumenten en zakelijk) blijft Dell wereldwijd de marktleider.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-06T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.