Intel: Kwartaalresultaat aan lage kant

De resultaten van 's werelds grootste halfgeleiderproducent Intel zullen dit kwartaal aan de lage kant van de ramingen uitvallen.

Dat geldt ook voor de winst, zo heeft het bedrijf gisteren laten weten na een bijeenkomst met analisten. Half april zei het concern dat de omzet tussen de 6,2 miljard en 6,8 miljard gulden zou komen te liggen. De brutowinstmarge werd geraamd op 49 procent.
Intel toonde zich gisteren redelijk optimistisch: volgens het bedrijf lijkt het dieptepunt voorbij en zal de tweede helft van dit jaar een herstel laten zien. De beleggers beloonden het bedrijf gisteren voor de tijding met een kleine koersstijging.
Intel is niet het eerste bedrijf dat zich optimistischer begint te tonen. Eerder gisteren had National Semiconductor al laten weten dat de komende kwartaalresultaten beter zullen zijn dan de analisten tot nu toe verwachten, overigens zonder concrete cijfers te nomen. Woensdag liet de branchorganisatie, de Semiconductor Industry Association, weten dat er een herstel zal komen in de tweede helft van dit jaar en dat de omzet volgend jaar met ruim 20 procent zal toenemen en in 2003 met nog eens 25 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.