KPN zakt tot laagste koers ooit

Het aandeel KPN daalde gisteren met tien procent tot een absoluut dieptepunt van 7,17 euro. Zelfs het nieuws dat KPN miljarden bespaart op het Umts-netwerk in Duitsland, of de verkoop van de Ierse belangen in Eircom aan Valentia Telecommunications kon gisteren de val van KPN niet stoppen.

De commissarissen Risseeuw en Eustace zullen niet actiever proberen het negatieve sentiment van KPN te keren via de publiciteit. "We kunnen de geruchtenmachine niet beinvloeden", verzuchtte het tweetal gisteren.
KPN gaf daar gisteren verder voeding aan door twee commissarissen te betrekken bij de directe dagelijkse leiding van het bedrijf. Normaal gesproken houden commissarissen toch enige afstand. De 'toevoeging' van de commissarissen is gedaan om zo snel mogelijk te kunnen werken. "We willen alle kennis die aanwezig is benutten. Het is alle hens aan dek", aldus woordvoerder Oudshoorn.
De druk op het bestuur is enorm, nu onlangs de bestuurders Joop Drechsel en Patrick Morley ook nog zijn opgestapt. KPN lijkt door de megaschuld van 56 miljard gulden in combinatie met de instortende beurskoers in een vicieuze cirkel terecht te zijn gekomen. Voor 2003 moet er minstens 26 miljard worden afbetaald om KPN zijn kredietwaardigheid terug te bezorgen. De hele telecomsector gaat gebukt onder vergelijkbare problemen, maar boven KPN hebben zich uitzonderlijk zware wolken samengepakt.
Dat komt niet in de laatste plaats door de voortdurende berichten over een claimemissie. De directie doet daarover nog steeds geen nadere mededelingen. Ook niet nadat de gezaghebbende Financial Times, die het nieuws vorige week bracht, gisteren de komende uitgifte van nieuwe aandelen nog eens als een vaststaand feit presenteerde. "We moeten zorgvuldig blijven, we doen mededelingen zodra die daar klaar voor zijn", aldus Oudshoorn.
KPN heeft de afgelopen twee weken meer dan de helft van zijn koers verloren, en meer dan 90 procent ten opzichte van vorig jaar maart. KPN is een aandeel geworden voor gokkers. Die zijn er nog heel wat, want de handel in KPN aandelen is momenteel ruim vijf keer zo hoog als normaal.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.