NTT Docomo wil naar Wall Street

Het Japanse NTT Docomo heeft aangekondigd dat het in september een notering wil op Wall Street. Op de New York Stock Exchange zal het succesvolle bedrijf naar verwachting een van de meest verhandelde Japanse fondsen worden.

Door de notering nemen Docomo's financieringsmogelijkheden toe, wat van pas komt als het bedrijf verder in de VS wil investeren of meer geld in AT&T Wireless wil pompen. Het telecombedrijf heeft momenteel een belang van 16 procent in dit onderdeel van AT&T. Het afgelopen jaar deed Docomo een reeks buitenlandse acquisities voor in totaal ruim 17 miljard euro. De Japanners namen onder meer een aandeel in KPN om voet aan de grond te krijgen bij het mobiele internet in Europa, dat in de eigen variant van NTT in Japan een groot succes is.
Docomo geeft waarschijnlijk geen nieuwe aandelen uit bij de notering in New York, hoewel het waarschijnlijk geen probleem zou zijn om daar kopers voor te vinden. In februari heeft het bedrijf ruim 9 miljard euro opgehaalde om de kosten van buitenlandse investeringen te dekken. Er zit dus nog even wat in kas.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.