Managed hosting door True

Moody's beoordeelt DT's kredietwaardigheid

 

Moody's Investors Services heeft de kredietwaardigheid van Deutsche Telekom lager beoordeeld vanwege de torenhoge schulden van het Duitse telecombedrijf.

De Amerikaanse kredietbeoordelaar vreest dat Deutsche Telekom meer tijd nodig heeft om haar schuld van 60 miljard euro te verminderen. De langetermijn A2 rating wordt verlaagd naar A3 terwijl de kortetermijn rating van Prime-1 naar Prime-2 wordt gebracht.
Eerder deze week werd al bekend dat het andere toonaangevende Amerikaanse ratingbureau, Standard & Poor's, de rating voor KPN Telecom overweegt te verlagen. Ook van KPN wordt gevreesd dat het er dit jaar niet in slaagt de schulden snel genoeg terug te brengen. Een neerwaartse aanpassing van de kredietwaardigheid maakt het duurder om geld te lenen. Begin dit jaar kreeg KPN al een lagere rating van Standard & Poor''s en ook collega Moody's bracht de ratings omlaag.
Deutsche Telekom probeert nu activiteiten als het kabeltelevisienetwerk en het belang in het Amerikaanse Sprint versneld te verkopen. Net zoals het geplaagde KPN heeft het bedrijf de afgelopen paar jaar veel dure acquisities gepleegd en kostbare Umts-licenties gekocht. Vooral die laatste breken de bedrijven op, omdat er nog altijd de nodige twijfels zijn over de opbrengsten van het mobiele internet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139516). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×