Oracle voldoet aan winstverwachtingen

Dankzij kostenbesparingen is Oracle erin geslaagd over het vierde fiscale kwartaal te voldoen aan de eerdere winstverwachtingen.

De softwareleverancier is bovendien positief over de vooruitzichten voor de korte termijn. Tenminste, Oracle gaat er vanuit dat zowel de omzet als de winst voor de komende drie maanden op hetzelfde peil zal blijven, terwijl veel analisten rekening hadden gehouden met een terugval van de resultaten.
De resultaten van Oracle werden beschouwd als een belangrijke graadmeter voor de gezondheidstoestand waarin de technologiesector verkeert. De conclusie is dat het softwareconcern de resultaten weliswaar op peil houdt, maar dat de tijd van dubbele groeicijfers voorbij is. De nettowinst van Oracle kwam over het vierde fiscale kwartaal uit op 854,9 miljoen dollar, ofwel 15 dollarcent per aandeel, tegenover 926 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Toch scoorde Oracle 1 dollarcent per aandeel hoger dan waarop de analisten van Thomson Financial/First Call hadden gerekend. De omzet bedroeg 3,26 miljard dollar, dat is 3,3 procent lager dan vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.