KPN en UPC zakken weg op de beurs

KPN en UPC waren gisteren opnieuw de verliezers op de AEX. Na een rustige beursdag waarbij KPN Telecom aanvankelijk winst boekte, belandde de koers van het aandeel toch nog een neerwaartse spiraal en sloot op 5,99 euro, een verlies van 9 procent.

UPC ging dezelfde weg en moest een verlies van 12 procent incasseren en sloot op 3,21 euro. "Het geduld van de beleggers is gewoon op", becommentarieerde een handelaar het koersverlies van de met hoge schulden kampenden concerns. "UPC is een aflopende zaak. Het wordt hoog tijd dat daar eens flink wordt gereorganiseerd."
KPN laat deze week weten hoe het telecomconcern de hoog opgelopen schuld gaat saneren. British Telecom ronde maandag zijn claimemissie met succes af. KPN wil hetzelfde doen, voor een bedrag van tussen 5 en 5,5 miljard euro.
Opmerkelijk was de handel in de aandelen Newconomy, het internetvehikel van Maurice de Hond. Het was gisteren een van de meest verhandelde fondsen. De koers werd er overigens niet beter op: het aandeel leverde 17 procent in en sloot op 0,44 euro. Vorig jaar ging het voor 20 euro naar de beurs.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.