Analisten rekenen op tegenvallend Microsoft

Hoewel Microsoft pas over een maand met de cijfers komt, hebben analisten gisteren tegenover persbureau Bloomberg hun twijfel geuit over de cijfers.

"Het is goed mogelijk dat het bedrijf er niet in slaagt om de winstverwachting over het vierde kwartaal waar te maken", zei Maceo Sloan, werkzaam bij NCM Capital Management.
Microsoft deed in december voor het laatst mededelingen over de verwachte winst- en verkoopcijfers. Die werden toen teruggeschroefd, waardoor het aandeel Microsoft alleen al dit jaar kelderde met meer dan de helft.
De belangrijkste reden voor de sombere verwachtingen zijn de dalende pc-verkopen. Als er minder pc's worden verkocht, daalt automatisch ook het aantal versies van het besturingssysteem Windows dat op 95 procent van de pc's ter wereld draait. Twee weken geleden liet Hewlett-Packard weten 'voorzichtiger' te zijn geworden met het geven van mogelijke winst- en verkoopcijfers. Dell, de grootste producent van pc's in de Verenigde Staten, gaf in mei een winstwaarschuwing en zag af van een voorspelling voor de rest van het jaar.
Microsoft zelf wilde niet reageren op de uitlatingen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.