Toolex uit Next 150 index

Toolex International en Fox Kids Europe worden met ingang van 2 juli uit de Next 150 index verwijderd, zo heeft Euronext bekendgemaakt.

Petroplus, GTI, Gamma, Kas-Associatie en Twentsche Kabel worden vanaf die datum in de Next 150 index opgenomen. In totaal worden er dertien fondsen toegevoegd en verwijderd. De 'opschoning' vindt plaats op grond van de prestaties van de bedrijven.
Toolex International ontwikkelt en produceert systemen voor de productie van optische media. De activiteiten zijn in vijf divisies onderverdeeld, die alle een deel van de fase van het productieproces van cd's en dvd's voor hun rekening nemen.
Het bedrijf liet al eerder weten dat de omzetgroei dit jaar veel lager zal zijn dan eerder werd voorspeld. De orderportefeuille voor 2001 is met 102 miljoen euro lager ten opzichte van vorig jaar en bedraagt ongeveer 40 procent van de jaaromzet in 2000. Vorig jaar was de portefeuille met 192 miljoen euro veel beter gevuld en bedroeg die ruim 80 procent van de omzet in 1999. Sinds de beursintroductie in 1996 heeft Toolex geen dividend uitgekeerd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.