3Com zet zwaar in op verdere kostenreducties

3Com heeft over het afgelopen vierde kwartaal een nettoverlies geboekt van 518 miljoen dollar op een omzet van 468 miljoen dollar.

De leverancier van netwerkproducten wijt de tegenvallende resultaten aan de aanhoudende economische tegenwind en daarmee de afzwakkende vraag naar zijn producten. 3Com zet dan ook zwaar in op kostenreducties. Deze zijn over het afgelopen kwartaal teruggeschroefd met 297 miljoen dollar, 26 procent minder dan het kostenniveau van eind vorig jaar. De komende periode gaat 3Com intensief door met een verdere afslanking van de organisatie. Afgelopen november had het concern nog twaalfduizend werknemers in dienst, maar dit aantal moet in november dit jaar teruggeschroefd zijn naar zevenduizend werknemers.
3Com zet echter niet alleen in op een verdere reductie van de kosten. De leverancier van netwerkproducten wil zich ook meer gaan concentreren op winstgevender afzetmarkten voor de langere termijn. Daarbij gaat het om service providers via dochter CommWorks, zakelijke netwerken via 3Com's Business Networks Company en netwerktoegang via de Business Connectivity Company.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.