Managed hosting door True

Palm meldt een toename van het nettoverlies

 

Palm heeft over het vierde kwartaal een nettoverlies geleden van 392 miljoen dollar op een omzet van 165,3 miljoen dollar.

Over dezelfde periode vorig jaar boekte Palm nog een nettowinst van 12,4 miljoen dollar op een omzet van 350,2 miljoen dollar. Palm wijt de terugval van de resultaten niet alleen aan de economische groeivertraging, maar ook aan de eerder gemelde vertragingen in de productie van zijn nieuwe m500 en m505 handpalm-apparatuur. Bovendien kampt Palm nog steeds met overtollige voorraden.
Toch is er sprake van enig licht aan het einde van de tunnel, want Palm meldt - op basis van onafhankelijk marktonderzoek - een sterk toenemende vraag naar de nieuwe m500 en m505-apparatuur. Voor het volgende kwartaal verwacht Palm dan ook een hogere omzet - tussen de 200 en 220 miljoen dollar - en een afnemend verlies: tussen de 60 en 80 miljoen dollar. Voor het kwartaal daarna rekent Palm, ondanks de aanhoudend zwakke economie, op een sterke verbetering van de omzet: tussen de 420 en 440 miljoen dollar. Die verbetering zal met name te danken zijn aan de afbouw van de overtollige voorraden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139576). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.