I2 verwacht weer grotere verliezen

De producent van business-software I2 verwacht over het tweede kwartaal een aanzienlijk groter verlies dan aanvankelijk was voorspeld.

I2 levert onder andere software aan bedrijven om productie- en distributieprocessen aan te sturen. Inmiddels is er flink de klad gekomen in de afzet van deze producten. I2 verwacht over het tweede kwartaal een verlies van 2,10 tot 2,12 dollar per aandeel, vergeleken met een verlies van 1,66 dollar per aandeel over dezelfde periode vorig jaar.
Zonder speciale kosten, zoals 34 miljoen dollar voor de financiering van ontslagen en herstructureringen, komt het verlies uit op 12 dollarcent per aandeel. De analisten van First Call/Thomson Financial waren echter uitgegaan van een verlies van 6 dollarcent per aandeel.
I2's goede vooruitzichten zijn vooral gesneuveld in de tot dusverre tegenvallende beloftes van online marktplaatsen, waarvoor de producent van business-software een reeks van software-oplossingen levert. Wat betreft de omzet rekent I2 dit kwartaal op 235 tot 240 miljoen dollar. Over hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de omzet 242,6 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.