Managed hosting door True

Beurs gaat zelf goedkoop naar de beurs

 

Na de ICT-bedrijven ondervindt nu ook Euronext zelf de gevolgen van het verslechterde beursklimaat. Euronext gaat voor 'slechts' 24 euro naar de beurs

Het moeilijke beursklimaat bracht de banken die de beursgang begeleiden ertoe aan de onderzijde te gaan zitten van de voorgestelde bandbreedte van 24 tot 27,50 euro.
Euronext, de gezamenlijke beurs van Amsterdam, Brussel en Parijs, kreeg vanmorgen zijn eerste notering op de Premier Marche. In Parijs heeft Euronext ook zijn hoofdnotering. De uitgifteprijs van 24 euro brengt de omvang van de emissie op 693 miljoen euro. De totale waarde van Euronext komt op 2,8 miljard euro.
De belangstelling voor het aandeel Euronext was niet groot. De vooral aan zakelijke beleggers aangeboden stukken - slechts 12 procent van de 29 miljoen aandelen gaat naar particulieren - is minder dan twee keer overtekend. Bij de beursgang in februari van de Deutsche Börse (Frankfurt) overtrof de vraag naar aandelen nog 23 keer het aanbod.
Naar omzet (vorig jaar ruim 1700 miljard euro) wordt Euronext de grootste beurs in Europa. Wereldwijd staat het fusieresultaat op de vijfde plaats. De nettowinst bedroeg in 2000 - volgens Euronext een bijzonder goed jaar - 280 miljoen gulden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139600). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×