Beurs gaat zelf goedkoop naar de beurs

Na de ICT-bedrijven ondervindt nu ook Euronext zelf de gevolgen van het verslechterde beursklimaat. Euronext gaat voor 'slechts' 24 euro naar de beurs

Het moeilijke beursklimaat bracht de banken die de beursgang begeleiden ertoe aan de onderzijde te gaan zitten van de voorgestelde bandbreedte van 24 tot 27,50 euro.
Euronext, de gezamenlijke beurs van Amsterdam, Brussel en Parijs, kreeg vanmorgen zijn eerste notering op de Premier Marche. In Parijs heeft Euronext ook zijn hoofdnotering. De uitgifteprijs van 24 euro brengt de omvang van de emissie op 693 miljoen euro. De totale waarde van Euronext komt op 2,8 miljard euro.
De belangstelling voor het aandeel Euronext was niet groot. De vooral aan zakelijke beleggers aangeboden stukken - slechts 12 procent van de 29 miljoen aandelen gaat naar particulieren - is minder dan twee keer overtekend. Bij de beursgang in februari van de Deutsche Börse (Frankfurt) overtrof de vraag naar aandelen nog 23 keer het aanbod.
Naar omzet (vorig jaar ruim 1700 miljard euro) wordt Euronext de grootste beurs in Europa. Wereldwijd staat het fusieresultaat op de vijfde plaats. De nettowinst bedroeg in 2000 - volgens Euronext een bijzonder goed jaar - 280 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.