Devote komt met winstwaarschuwing

Automatiseerder en it-consultant Devote kwam eind vorige week met een winstwaarschuwing en verloor daarop prompt 25 procent van zijn beurswaarde.

De raad van bestuur heeft verklaard over het afgelopen half jaar een lager dan verwacht bedrijfsresultaat te hebben geboekt en verwacht over het gehele jaar zelfs een negatief resultaat. Het bedrijf wilde nog geen details kwijt over de exacte omvang van de tegenvallers. Wel maakte de top van de Nederlandse automatiseerder duidelijk dat de belangrijkste oorzaak van de tegenvaller gezocht moet worden in de inzakkende dotcom-markt. Vorig jaar haalde Devote nog 60 procent van zijn omzet uit afnemers in de internetbranche, maar dat percentage loopt snel terug. Devote verwacht voor dit jaar dat het aantal internetgerelateerde klanten zal terugvallen naar 40 procent.
Het aandeel Devote werd na het slechte nieuws door de beleggers meteen van de hand gedaan en zakte vrijdag met 24,2 procent naar 2,84 euro. Inmiddels gaan er geruchten dat de automatiseerder in de markt is voor een overname, maar dit is door de raad van bestuur niet bevestigd. Devote houdt naar eigen zeggen twee opties open: of het sluit zich aan bij een andere gevestigde automatiseringspartner, of het gaat zelfstandig door als niche-speler.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.