Besi start ontslagronde na forse winstdaling

De winst van BE Semiconductor Industries (Besi) is over het tweede kwartaal van dit jaar teruggevallen naar een half miljoen euro.

Om kosten te besparen heeft Besi aangekondigd 13 procent van zijn personeelsbestand te ontslaan.
Over de eerste drie maanden van dit jaar werd door Besi nog een winst van 5,1 miljoen euro geboekt en over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst 5,7 miljoen euro. Maar ook Besi heeft intussen te maken gekregen met de verslechterde marktcondities voor de halfgeleiderindustrie. Voor het ontslag van de ongeveer 125 medewerkers wordt in het tweede kwartaal een voorziening getroffen van ongeveer 4 miljoen euro.
Per aandeel bedraagt de nettowinst van Besi 0,02 euro, in vergelijking met 0,16 euro over dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde vanwege de slechte marktomstandigheden met 17 procent naar 45 miljoen euro en de orderportefeuille kromp met 32 procent van 109,4 miljoen euro op 31 maart naar 74 miljoen euro op dit moment. Besi verwacht dit jaar vanwege de tegenvallende marktomstandigheden geen sterk herstel van het bedrijfsresultaat. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld over de cijfers voor het tweede kwartaal," aldus bestuursvoorzitter Richard Blickman. "Daarom hebben we de noodzakelijke stappen genomen om de dalende vraag in de halfgeleiderindustrie op te vangen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.