Online kruidenier Webvan op rand bankroet

Een van Amerika's online kruideniers, Webvan, heeft vanwege de belabberde financiële situatie waarin het verkeert uitstel van betaling aangevraagd.

De activiteiten van Webvan zijn vergelijkbaar met die van online kruidenier Peopod, eigendom van het Nederlandse concern Ahold. Peopod groeit weliswaar qua marktaandeel, maar maakt nog geen winst.
Webvan heeft inmiddels zijn internetsite gesloten en tweeduizend van zijn medewerkers op straat gezet. De resterende honderd employees blijven het verdere verloop van de surseance afwachten. Webvan is een voorbeeld bij uitstek van de opkomst en ondergang van de dotcom-hausse. Rond vorig jaar maart koerste het aandeel nog rond de 34 dollar, goed voor een marktkapitalisatie van 10 miljard dollar, maar net voordat gisteren de handel in Webvan-aandelen werd gestaakt gingen de aandelen voor een schamele 6 dollarcent van hand tot hand. Maart jongstleden had Webvan nog 85 miljoen dollar in kas, maar door de steeds slechter wordende marktomstandigheden en klanten die afhaakten, raakte de bodem van de schatkist snel in zicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.