Fenestrae sleept 15 miljoen euro binnen.

Leverancier Fenestrae van software voor draadloze toegang tot zakelijke applicaties, heeft een eerste financieringsronde met succes afgesloten.

Het bedrijf zal 15 miljoen euro ontvangen van de Britse investeerder Doughty Hanson & Co Technology en het Duitse Kappa IT Ventures. Fenestrae zal het geld gebruiken om nog verder door te dringen in wat zij als een lucratieve markt beschouwt: het ondersteunen van bedrijven bij het toevoegen van draadloze functionaliteit aan hun bestaande enterprise applicaties.
Fenestrae's Mobile Data Server (MDS) biedt bedrijven een veilige manier om de reikwijdte van hun systemen uit te breiden tot de mobiele apparaten die door professionals "in het veld" worden gebruikt. Fenestrae zal het geld gebruiken om het wereldwijde marktaandeel van MDS te vergroten. Het bedrijf heeft MDS al verkocht aan onder meer Siemens, ING Postbank en Libertel Vodafone. "Fenestrae was voor ons aantrekkelijk vanwege de successen die ze voor hun bestaande klanten hebben behaald en de gunstige zakelijke vooruitzichten voor MDS," aldus Ivan Farneti, directeur bij Doughty Hanson & Co.
Het hoofdkantoor van Fenestrae is gevestigd in Leidschendam. Verder heeft het bedrijf kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Hongkong en Australië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.