Managed hosting door True

AMD op weg naar rood in derde kwartaal

 

De nettowinst van Advanced Micro Devices is over het tweede kwartaal met 92 procent teruggevallen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De nettowinst kwam uit op 17,4 miljoen dollar, ofwel 5 dollarcent per aandeel, tegenover 207,1 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel terug naar 985,3 miljoen. Dat is 16 procent minder dan de 1,17 miljard dollar die over dezelfde periode vorig jaar werd omgezet. AMD rekent bovendien op nog verder teruglopende verkopen in het derde kwartaal, zodat de chipbouwer in die periode wel eens in het rood zou kunnen belanden.
Advanced Micro Devices zegt vooral te last te hebben van de aanhoudend zwakke vraag naar personal computers en de prijzenslag waarin het is verwikkeld met aartsrivaal Intel. De chipmaker verwacht pas weer een wat gunstiger klimaat voor PC-verkopen en de vraag naar zijn Athlon en Duron-chips in het laatste kwartaal van dit jaar.
AMD's aandeel in de chipmarkt nam over het tweede kwartaal wel weer toe: naar 22,8 procent vergeleken met 20,8 in het voorgaande kwartaal. Dat ging onder andere ten koste van Intel dat zijn aandeel zag terugvallen van 77,5 procent over het eerste kwartaal naar 76,2 procent. Intel doet er alles aan om zijn marktaandeel te beschermen en zijn verkopen van de Pentium 4 chips op te krikken. De prijzenoorlog die hiermee gepaard gaat, lijkt AMD steeds meer parten te spelen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139644). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×