Cisco neemt chipbouwer AuroraNetics over

Het veelgeplaagde Cisco heeft na zeven maanden eindelijk weer eens een overname gemeld. De Californische netwerkleverancier gaat chipmaker AuroraNetics overnemen voor een maximaal bedrag van honderdvijftig miljoen dollar in aandelen.

De uiteindelijke som is nog afhankelijk van hoe AuroraNetics de afgelopen periode heeft gepresteerd. Het chipbedrijf maakt halfgeleiders voor het transport van data met een hoge snelheid over telecommunicatienetwerken.
AuroraNetics is vorig jaar opgericht met een startkapitaal van twaalf miljoen dollar van Kodiak Venture Partners en Raza Foundries, de verstrekker van durfkapitaal die in 1999 is opgericht door Atiq Raza, voormalig manager van Advanced Micro Devices. Het bedrijf heeft 55 medewerkers in dienst. Zij zullen alle overstappen naar Cisco.
Tussen 1993 en december vorig jaar nam Cisco in totaal 71 bedrijven, voornamelijk start ups, over. Maar de golf van overnames kwam tot staan toen Cisco zelf last kreeg van de economische tegenwind en de malaise in de internetsector. Het aandeel verloor sindsdien tachtig procent van zijn waarde en Cisco zag zich gedwongen 8500 banen te schrappen, een zesde van zijn totale personeelsbestand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.