Motorola: verlies en extra ontslagen

Motorola rekent in het derde kwartaal op een nettoverlies van 'een aantal dollarcent per aandeel'. De producent van mobiele telefoons en chips kan naar verwachting niet voldoen aan de verwachtingen van analisten, die in meerderheid hadden gerekend op een break even - resultaat.

Over het tweede kwartaal meldde Motorola een verlies van 232 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar was er nog sprake van een winst van 204 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 7,5 miljard dollar, negentien procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar.
Motorola heeft aangekondigd nog eens vierduizend medewerkers te ontslaan, bovenop de sinds december vorig jaar aangekondigde 26 duizend ontslagen. Het omvangrijke ontslag van in totaal 30 duizend employees zal het concern volgens ceo Bob Growney een besparing opleveren van 1,8 miljard dollar.
Voor het derde kwartaal rekent Motorola op een toename van de omzet van vijf procent en in het kwartaal daarop zal de omzet volgens de producent van mobiele telefoons en chips nog eens met eenzelfde percentage toenemen. Growney rekent er dan op dat het huidige verlies wordt omgebogen in een 'kleine winst'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.