Exact lichtpuntje in kwakkelende ict-markt

Automatiseringsbedrijf Exact vormt met aansprekende winst- en omzetcijfers een uitzondering op de in mineur verkerende ict-markt.

De omzet nam over de eerste zes maanden van dit jaar met 29 procent toe naar 102 miljoen euro en het nettoresultaat steeg over het eerste halfjaar met 78 procent naar 16,8 miljoen euro. De winst per aandeel steeg met 76 procent naar 72 eurocent. Exact rekent voor het gehele jaar op een nettowinstgroei van 15 tot 20 procent.
De sterk gestegen omzet komt deels voor rekening van de acquisitie van het Amerikaanse Macola Software. Door die overname komt de helft van Exact's omzet tegenwoordig uit het buitenland. Vorig jaar was dat nog 43 procent. Van de behaalde omzet bestaat 37,5 miljoen euro uit softwareverkopen en 48,8 miljoen euro uit onderhoudscontracten. De rest (15,6 miljoen euro) is afkomstig uit implementaties en consultancy. Voor dit jaar voorziet Exact een omzetgroei van 25 procent. Het automatiseringsbedrijf zegt op zoek te blijven naar geschikte overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.