Kwartaalverlies Philips groter dan verwacht

Philips heeft over het afgelopen tweede kwartaal en hoger dan verwacht verlies geleden. Het nettoverlies van het elektronicaconcern kwam uit op 770 miljoen euro, tegen een nettowinst van 3,604 miljard euro over dezelfde periode vorig jaar.

De omzet daalde met 16 procent naar 7,68 miljard euro, tegen 9,16 miljard euro over dezelfde periode vorig jaar. Met een verlies per aandeel van 0,27 euro valt het kwartaalverlies van Philips hoger uit dan verwacht. De meeste analisten gingen uit van een verlies per aandeel van 0,23 euro.
Philips wijt de tegenvallende cijfers aan de zich wereldwijd verspreidende economische teruggang. De pijn zit hem daarbij vooral in de aanhoudend slechte marktomstandigheden voor telecommunicatie-producten en pc's. Daardoor zijn de divisies halfgeleiders, componenten en consumentenelektronica hard getroffen, aldus Philips-topman Gerard Kleisterlee.
Bij de divisie componenten is de omzet het sterkst afgenomen, met 40 procent naar 807 miljoen euro. Bij de divisie halfgeleiders daalde de omzet met 16 procent. Philips verwacht dat het dieptepunt van de verliezen in het derde kwartaal zal plaatsvinden. Het elektronicaconcern gaat er nog steeds vanuit dat het dit jaar in staat isbreak even te draaien of maar een klein verlies te lijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.