Managed hosting door True

UPC dreigt Nasdaq-notering te verliezen

 

Kabelbedrijf UPC dreigt door een historisch lage beursnotering verwijderd te worden van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

De koers van het kwakkelende kabelbedrijf bereikte maandag een absoluut dieptepunt en verloor in één dag ruim eenderde van zijn waarde en sloot 37 procent lager op 0,95 euro.
Analisten verwachten dat UPC aan het einde van het derde kwartaal over een negatief eigen vermogen zal beschikken. In dat geval is de optelsom van de schulden groter dan die van de bezittingen en komt UPC op het 'strafbankje' van de Amsterdamse beurs terecht.
Groot is ook de kans dat het kabelbedrijf zijn notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq kwijtraakt. Op dit moment schommelt de koers van UPC rond de 0,81 dollar en dat is lager dan de toegestane minimumkoers van 1 dollar. Blijft UPC dertig dagen lang op dit koersniveau doorkoersen, dan wordt het van de Nasdaq verwijderd.
Eind juni koerste het aandeel UPC nog rond de 3 euro. De afgelopen weken heeft de kabelaar dus meer dan tweederde van zijn waarde verloren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139692). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×