Managed hosting door True

ICT Automatisering geeft winstwaarschuwing

 

ICT Automatisering gaat ervan uit de verwachtingen voor dit jaar niet waar te kunnen maken. Eind mei verwachtte de automatiseerder nog dat de nettowinst dit jaar met minstens 20 procent zou stijgen tot ongeveer 16 miljoen euro.

Maar de 'extreme marktomstandigheden' hebben volgen het bedrijf roet in het eten gestrooid. De software-ontwikkelaar, die zich onder meer bezighoudt met de integratie van software in producten en systemen, kampt daardoor met een tegenvallende orderstroom. Vooral de telecomdivisie (ICT Telecom) draait stroef en datzelfde geldt in toenemende mate voor de sectoren consumentensystemen en multimedia, die onderdeel uitmaken van de divisie embedded software.
Over het eerste halfjaar boekte ICT Automatisering nog redelijke resultaten. Zo steeg de nettowinst naar 7,4 miljoen euro, hetgeen 22 procent meer is dan over dezelfde periode vorig jaar. Maar ICT Automatisering rekent voor het komende en vierde kwartaal op tegenvallers en luidt daarom nu alvast de alarmklok voor het jaar 2001.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×