Ericsson ziet verlies sterk toenemen

De Zweedse telecomproducent Ericsson heeft opnieuw forse verliezen moeten melden. Over het tweede kwartaal leed het concern een verlies van 527 miljoen euro, exclusief een bedrag voor reorganisaties van om en nabij de 1,5 miljard euro voor het schrappen van 20 duizend banen. De omzet daalde met 3 procent naar ongeveer 6,2 miljard euro.

De belangrijkste verliezen kwamen voor rekening van de mobiele telefoondivisie, die wordt samengevoegd met de mobiele tak van net Japanse Sony. Ericsson verkocht weliswaar meer mobieltjes (7,7 miljoen in vergelijking met de 6,2 miljoen over het eerste kwartaal), maar het hield er door de gemiddelde prijsdaling aanzienlijk minder aan over. De omzet van de mobiele telefoondivisie daalde over het tweede kwartaal met 39 procent.
Ericsson is allesbehalve optimistisch over de wat langere termijn. Het concern rekent op een 'vlakke tot licht positieve' groei voor de markt van mobiele systemen, de netwerken voor draadloze telefonie waarin Ericsson marktleider is. Maar het halen van de eerder geformuleerde doelstelling, om bedrijfsbreed een operationele marge te halen van 10 procent, laat waarschijnlijk langer op zich wachten. Door de onzekere marktverwachtingen, durft Ericsson geen prognoses te geven voor de rest van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.