Managed hosting door True

Resultaat Asmi in lijn met verwachting

 

ASM International heeft over het afgelopen tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 9,3 miljoen euro op een omzet van 153,1 miljoen euro.

De nettowinst is aanzienlijk lager dan de 27 miljoen euro die over dezelfde periode vorig jaar werd geboekt en ook de omzet valt 40 porcent lager uit dan de 253,7 miljoen euro over de vergelijkbare periode in 2000. Toch voldoet Asmi aan de resultaten die het aangaf tijdens de derde winstwaarschuwing van dit jaar, in juni.
Het bedrijf wijt de terugval van de resultaten, net zoals de meeste andere spelers in de chipsector, aan de kwakkelende economie en de terugvallende vraag naar halfgeleiders. Afnemers kampen met overcapaciteit, waardoor ze hun orders op de langere baan schuiven of helemaal uitstellen.
De toeleverancier van de halfgeleiderindustrie heeft naar verwachting het ergste nog niet achter de rug. Voor het komende derde kwartaal verwacht Asmi een beperkt nettoverlies te zullen lijden. Over de omvang daarvan kon de onderneming geen mededelingen doen en datzelfde geldt voor de winstverwachtingen over het vierde kwartaal. Toch verwacht Asmi dit jaar met een nettowinst te kunnen afsluiten.
De vooruitzichten voor volgend jaar zijn aanzienlijk rooskleuriger. Voor het eerste kwartaal van 2002 rekent de toeleverancier van de chipindustrie op nieuwe groei-impulsen van onder meer orders die de laatste maanden van dit lopende boekjaar vanuit Azië binnenstromen. Overigens bedroeg de omvang van de orderportefeuille van Asmi in juni 169,8 miljoen euro. Dat is een daling van 26,9 procent vergeleken met maart.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139764). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×