Omzet Amazon onder verwachting analisten

Amazon heeft zijn nettoverlies over het tweede kwartaal teruggebracht naar 168,4 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar was dat nog een nettoverlies van 317,2 miljoen dollar.

De online boekverkoper zag daarnaast zijn omzet toenemen naar 667,6 miljoen dollar, vergeleken met 577,9 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Toch bleef Amazon daarmee achter bij de verwachtingen van analisten die hadden gerekend op een omzet van 677,6 miljoen dollar. Amazon zag de online verkoop van zijn video's, boeken en muziekproducten met 16 procent stijgen en het verwacht voor het gehele jaar een verkoopstijging van tussen de 11 en 16 procent. Dit is aanzienlijk minder dan de verkoopgroei die Amazon enkele maanden geleden nog voor dit jaar voorspelde: tussen de 20 en 30 procent. De online boekverkoper heeft zijn omzetramingen voor de rest van dit jaar dan ook naar beneden moeten bijstellen.
Om zijn kas te kunnen spekken heeft Amazon van America Online een krediet van 100 miljoen dollar ontvangen. Met deze extra financiële injectie hoopt Amazon eind dit jaar de financiële reserve, zoals eerder beloofd, uit te kunnen bouwen naar 900 miljoen dollar. Amazon heeft met AOL een vijf jaar durende samenwerkingsdeal gesloten, waarbij het onder meer AOL via zijn online klantennetwerk gaat promoten als isp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.