Malaise chipsector gaat aan ARM voorbij

ARM Holding, de grootste Europese chipontwerper, boekte over het afgelopen tweede kwartaal een nettowinst-stijging van 23 procent naar 13,6 miljoen euro.

Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst nog 11,1 miljoen euro. De winst overtreft de verwachtingen van analisten. Zij hadden eerder gerekend op een nettowinst van 12,05 miljoen euro. Ook de omzet van het Britse ARM Holding steeg, met 56 procent naar 59,5 miljoen euro.
ARM zegt de winstgroei met name te danken te hebben aan de bestaande klanten die nieuwe, verbeterde versies van ARM-producten in licentie hebben genomen. De Britse chipontwerper verkoopt zijn producten in licentie aan chipproducenten als Intel, STMicroelectronics en Texas Instruments. Deze chipfabrikanten proberen van elkaar met de nieuwe ontwerpen marktaandeel af te snoepen, ook nu het een stuk slechter gaat met de chipsector. Vandaar dat ARM, ondanks de terugvallende vraag naar halfgeleiders, relatief weinig last heeft van het dal waarin de chipsector is beland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.