Qwest in de rode cijfers door KPNQwest

Het Amerikaanse glasvezelkabelbedrijf Qwest heeft een kwartaalverlies van 3,3 miljard dollar geleden. Dat komt vooral door het afwaarderen van het belang van 44 procent van de Amerikanen in de joint venture met KPN in KPNQwest.

Het afwaarderen kwam niet als een verrassing. Het belang van Qwest in dejoint venture met KPN is door de zwaar gedaalde beurskoers van KPNQwest nog maar twee miljard dollar waard tegen het dubbele op 31 december afgelopen jaar. Het afwaarderen van het belang is verplicht volgens de Amerikaanse boekhoudregels.
Samen met andere eenmalige afschrijvingen kwamen de buitengewone lasten van Qwest uit op 3,72 miljard dollar. Zonder de lasten boekte Qwest in het tweede kwartaal een minieme nettowinst van 128 miljoen dollar, wat overeenkomt met wat de analisten hadden verwacht. Die winst staat tegenover een netto verlies van 121 miljoen dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar. De omzet van Qwest steeg ten opzichte van het tweede kwartaal met 12,2 procent naar 5,2 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-25T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.