BT boekt verlies van 120 miljoen pond

BT heeft het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een verlies geleden van 119 miljoen pond, tegen een winst van 321 miljoen pond een jaar eerder.

De omzet van British Telecom steeg wel flink, met 15 procent tot 5,45 miljard pond.
BT verkocht in de maanden juni en juli verschillende deelnemingen in Japan en Spanje. Japan Telecom, J-Phone en Airtel gingen voor 4,8 miljard pond over naar Vodafone. Verder wordt de mobiele tak van BT afgesplitst, heeft topman Christopher Bland laten weten. Het bedrijfsonderdeel leed een operationeel verlies van 95 miljoen pond.
Daarnaast worden zesduizend mensen ontslagen wat neerkomt op 4,5 procent van het totale personeelsbestand. Om verder op de kosten te bezuinigen wil Bland BT terugtrekken uit telecommunicatiebedrijven buiten Groot-Brittannië.
Bland staat voor de taak om de torenhoge schulden van het Britse telecombedrijf, vooral opgelopen door de uitgaven voor Umts, terug te brengen tot aanvaardbare proporties. Het concern slaagde er al eerder in om de schuld met ruim eenderde terug te brengen naar 17,5 miljard pond, onder meer door de grootste en onverwacht succesvolle claimemissie (een aandelenuitgifte waarbij zittende aandeelhouders de eerste rechten hebben) in de Britse geschiedenis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.