Deutsche Telekom: verlies eerste halfjaar

Deutsche Telekom heeft over het eerste halfjaar een verlies geleden van vierhonderd miljoen euro. De omzet steeg vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 17 procent naar 22,6 miljard euro.

Deutsche Telekom wijt het verlies voor het grootste deel - rond de 300 miljoen euro - aan de het negatieve resultaat van het onlangs overgenomen Voice Stream Wireless.
Volgens het Duitse telecombedrijf had internetdochter T-Online na de eerste zes maanden van dit jaar 9,2 miljoen abonnees, tegen 7,9 miljoen aan het einde van vorig jaar. T-Online is daarmee nog steeds veruit de grootste internetdienstverlener in Europa. De mobiele tak - T-Mobile - boekte over de eerste helft een brutoresultaat voor onder meer rente en belastingen (Ebitda) van 1,4 miljard euro, tegenover 0,6 miljard euro over dezelfde periode vorig jaar. Deutsche Telekom heeft over T-Mobile geen nettoresultaat verstrekt. Wel heeft het Duitse telecomconcern laten weten dat de geplande beursgang van T-Mobile dit jaar niet doorgaat, maar dat er geen sprake is van afstel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.