Seagull zet vijftig mensen op straat

Softwarebedrijf Seagull gaat 17,5 procent van zijn medewerkers ontslaan. Het gaat in totaal om ongeveer vijftig personeelsleden.

Eerder had Seagull al aangekondigd dat er vijftien banen zouden worden geschrapt. De herstructurering is volgens het bedrijf nodig om kosten te besparen en weer winstgevend te kunnen worden. Enkele weken geleden maakte Seagull al bekend dat het net als vorig jaar in 2002 een nettoverlies denkt te gaan lijden. Seagull leed over het afgelopen boekjaar een nettoverlies van 2,2 miljoen dollar, op een omzet van 39,3 miljoen dollar.
De omzet steeg met 6 procent vergeleken met het jaar ervoor, toen Seagull een omzet boekte van 37 miljoen dollar. Toch bleef de omzet over het boekjaar 2001 achter bij de verwachtingen, waardoor de producent vane-business enabling software een verlies van 2,2 miljoen dollar moest incasseren, exclusief een bijzondere last van 1,1 miljoen dollar als gevolg van een octrooirechtelijk geschil.
Seagull neemt een last van 1,5 tot 2 miljoen dollar in de eerste helft van 2002, om de herstructurering te kunnen financieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.