Managed hosting door True

Toename winst Fujistu Siemens met 3 procent

 

Fujitsu-Siemens Computers heeft ondanks de malaise in de Europese markt voor personal computers, over het afgelopen kwartaal een 3 procent hogere omzet behaald.

De omzet steeg over het fiscale eerste kwartaal naar 1,19 miljard euro, vergeleken met 1,04 miljard euro over dezelfde periode vorig jaar. De omzetstijging is met name te danken aan de 14 procent hogere verkoopgroei van laptops en de 45 procent hogere afzet van servers voor zakelijke klanten. Het verlies over het fiscale eerste kwartaal bedroeg 80 miljoen eruo, maar topman Paul Stodden verklaarde dat zijn concern op koers ligt voor het behalen van de doelstellingen over het eerste half jaar.
FSC's beslissing om niet mee te doen aan de huidige prijzenslag op de pc-markt, heeft er toe geleid dat de verkoop van desktops van Fujitsu-Siemens aanzienlijk is ingezakt. Volgens marktonderzoeksbureau IDC is het aandeel van FSC in de Europese pc-markt over de drie maanden tot 30 juni gedaald naar 7,9 procent, vergeleken met 8,9 procent over dezelfde periode vorig jaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139856). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×