Managed hosting door True

Kwartaalwinst Computer Sciences gehalveerd

 

Computer Sciences, wereldwijd de nummer drie in computerservices, heeft over zijn fiscale eerste kwartaal een 50 procent lagere nettowinst geboekt.

De nettowinst van Computer Sciences daalde naar 47,7 miljoen dollar, tegen 96 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 10 procent naar 2,71 miljard dollar. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet nog 2,46 miljard dollar.
Computer Sciences wijst op de economische vertraging als belangrijkste veroorzaker van de winsterugval. Maar het concern heeft het vooral ook moeilijk in de strijd met IBM en EDS, respectievelijk de nummer een en twee in computerservices. Deze beide zwaargewichten zijn er bovendien meer dan Computer Sciences in geslaagd om langdurige uitbestedingcontracten voor computerservices af te sluiten met grote zakelijke klanten. Toch heeft Computer Sciences de afgelopen week succes weten te boeken door het binnenslepen van een order van twee miljard dollar van de National Security Agency (NSA) voor het beheren van de computer-en telecommunicatiesystemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139860). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×