Kwartaalwinst Computer Sciences gehalveerd

Computer Sciences, wereldwijd de nummer drie in computerservices, heeft over zijn fiscale eerste kwartaal een 50 procent lagere nettowinst geboekt.

De nettowinst van Computer Sciences daalde naar 47,7 miljoen dollar, tegen 96 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 10 procent naar 2,71 miljard dollar. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet nog 2,46 miljard dollar.
Computer Sciences wijst op de economische vertraging als belangrijkste veroorzaker van de winsterugval. Maar het concern heeft het vooral ook moeilijk in de strijd met IBM en EDS, respectievelijk de nummer een en twee in computerservices. Deze beide zwaargewichten zijn er bovendien meer dan Computer Sciences in geslaagd om langdurige uitbestedingcontracten voor computerservices af te sluiten met grote zakelijke klanten. Toch heeft Computer Sciences de afgelopen week succes weten te boeken door het binnenslepen van een order van twee miljard dollar van de National Security Agency (NSA) voor het beheren van de computer-en telecommunicatiesystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.