Ingram heeft moeilijk kwartaal achter de rug

Het technologieconcern Ingram leed de afgelopen drie maanden een verlies van 12 miljoen dollar tegenover een winst van 33,2 miljoen dollar vorig jaar.

Het verlies is overigens wel inclusief de kosten van de reorganisatie waarmee het bedrijf momenteel bezig is.
Ingrijpen is nodig bij Ingram, want het bedrijf krijgt harde tikken van de haperende Amerikaanse economie. De omzet daalde van 7,3 miljard dollar vorig jaar tot de op 13 juni al voorspelde 6 miljard in het tweede kwartaal van dit jaar.
Topman Michael Graing hamerde er bij de presentatie van de cijfers op dat de reorganisatie zijn vruchten al begint af te werpen en dat het vooral de economische omstandigheden zijn die het bedrijf momenteel parten spelen. Niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld, daalde de omzet. In de VS met 2 procent tot 3,4 miljard dollar, in Europa (gecorrigeerd voor de wisselkoers), met 8 procent tot bijna 1,6 miljard dollar. In de rest van de wereld manen de verkopen af met 7 procent tot ruim een miljard dollar.
Voor het komende kwartaal is Grainger niet optimistisch. Hij verwacht een omzet van tussen de 5,7 en 6 miljard dollar met een nettowinst van ten hoogste 6 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.